onsdag 30 november 2011

Rosendahls trädgård

Rosendahls trädgård är ett av mina favorit utflyktsmål. Det är lika vackert och inspirerande alla årstider.





- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 29 november 2011

Ommöblering

Nu har min symaskin fått flytta ut till köket. Det börjar bli en aningens övermöblerat men jag vill samtidigt inte göra mig av med bordet.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 24 november 2011

Koppar

Idag har jag och mamma varit på en shoppingtur till Holmens. Vi har kommit fram till att vi tror att koppar kommer att bli den nya trenden inom inredning så vi tömde Holmens lager på koppar. Det var en av sakerna som saknade prislapp så vi fick fråga kassörskan vad hon skulle ha för den. Hon tittade lite konstigt på oss och sa att dessa brukar vara svåra att få sålt så vi säger 5 kronor. Hon måste undrat vad vi skulle ha allt koppar till när efterfrågan inte (ännu) är så jättestor. Men det ska jag ha i stugan tänkte jag. Sen har jag även kommitfram till att jag ska ha mintgröna väggar i köket på stugan för när kopparn ärgar så borde det matcha jättebra!


- Posted using BlogPress from my iPhone

VIP NOANOA

Denna afton har jag varit VIP gäst på NOANOA. Först var det lite mingel med glögg och olika godsaker. Sen hade dom en modevisning. Tyvärr så hamnade jag lite väl långt bak så jag varken hörde eller såg vad personerna hade på sig. Sen var det lottdragning. JAG vann för första gången i mitt liv!! Jag valde ett litet paket för jag tänkte att det borde vara något smycke eller liknande i det. Vad rätt jag hade! Jättefina örhängen och halsband från NOANOA såklart.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 21 november 2011

Stora sågen

Vi har ett gästhus på tomten. Det ska bli roligt att se vilka gäster som kommer att dyka upp.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 16 november 2011

Återanvändning

Jag har så mycket saker i lägenheten som jag inte vet vart jag ska ställa. Det är så roligt att dessa saker får nytt liv i stugan. Som till exempel de två glaslyktorna på bordet. De köpte jag på en överliggning i Mora för längesedan. Jag har aldrig hittat något bra ställe för dom tills nu. I framtiden så kommer det även stå ett blått Matteusfat på bordet. (Christopher nu vet du vad jag önskar min i julklapp)


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 15 november 2011

Ljus

I våran stuga finns det ingen el. Solceller finns till belysningen men på vintern så är det inte säkert att solcellerna hinner ladda batterierna. Jag har en känsla att jag kommer att bli storkonsument av stearin ljus. Frågan är vilket märke som är är bäst och billigast.








- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 14 november 2011

Gungstol

Jag har i hela mitt liv haft en fantasi om att sitta i en stuga mitt ute i skogen på vintern. Utanför snöar det och är mörkt. Elden sprakar i brasan. På golvet framför brasan ligger en en hund på en fårskinnspläd och värmer sig. Själv sitter jag i en gungstol med en kopp varm choklad och känner hur elden värmer mina kinder. Snart känns det som att denna dröm kommer att bli verklighet.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 13 november 2011

Stora sågen

Nu är de dubbla fönsterrutorna uppe i stugan. Förhoppningsvis så ska det hålla värmen lite bättre. Christopher och hans bror har varit mycket duktiga killar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Stora sågen

Christopher och Izzie spenderar helgen i stugan medan jag jobbar nätter. Jag önskar så att jag hade fått följa med. Men har har fått lite bilder skickade till mig i alla fall.








- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 10 november 2011

FÖRSTA NATTEN I STUGAN

När vi vaknade så var vi ganska stela i kroppen. Det var KALLT! Izzie som vanligtvis aldrig sover i sängen låg vid min huvudkudde hela natten, ihoprullad till en boll. Jag passade på att sticka in ansiktet i hennes päls för att värma näsan med jämna mellanrum. Men det var ändå så himla värt det att få sova i stugan. På morgonen så åkte vi hem till Christophers föräldrar för att dricka en kopp kaffe. Sen var det dags för shopping på Storgatan i Tranås.


Jag köpte en blå löpare från Green Gate.
Stolarna ska jag så småningom byta ut när jag hittar några roliga stolpar.



Ny blå matta som är inhandlad på Åhléns.
Jag bara älskar att ha en gungstol.



Jag flyttade runt sofforna lite. Vet inte om jag är riktigt nöjd hur de står nu. Måste kanske byta ut dom så småningom.
Förut stod de längst med varsin vägg. Jag vill ju ha en soffgrupp där man sitter tillsammans och kan umgås. Men som det är nu så är det ju ingen som kan se brasan vilket är lite synd.



Ny trasmatta, ny duk på bordet från Green Gate. Nya ljus med christmas tree doft som står på bordet.



Det gröna skåpet stod tidigare bakom dörren och blockerade så att det inte gick att gå upp till övervåningen den vägen.
Jag tycker att det är mycket trevligare att kunna öppna dörren.



Nya lyktor och ljus. Jag hittade även lite gamla hästskor som jag placerade ut i fönstret så länge.



Jag hittade även lite gamla verktyg som får smycka fönstret ett tag.







Izzie stortrivs i soffan. Då har hon full koll på matte som springer runt och fixar.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 9 november 2011

FÖRSTA NATTEN I STUGAN

Vi har varit så ivriga att få komma ner till stugan nu när kontraktet är skrivet och stugan är våran på riktigt. Christophers bror åkte dit lite tidigare på kvällen och tände upp en brasa och gjorde lite mys för våran ankomst med hjälp av stearinljus. Känslan att köra upp på tomten och se allting lysa så fint utifrån fick mig att känna mig som ett barn på julafton. Jag måste ursäkta den dåliga bildkvaliten men bättre än såhär blir det inte mitt i natten med en iPhone tyvärr.



Izzie sneglar upp för att se om det står någon mat på spisen.


Köksbordet


Andra delen av köket.


Taget från köket ut mot vardagsrummet.


Matsalsbordet


Soffhörna


Bäddsoffa


Öppen spis(Izzie undersöker)


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 7 november 2011

Surdeg

Jag har aldrig försökt mig på surdegsbak. Jag antar att det är lite som Farmville. Man måste anpassa hela sitt liv efter när degen ska skötas om. Tillslut så vaknar man mitt i natten alldeles svettig och har panik över att man glömde röra om i degen.
Som tur är så finns det surdegs hotell så att man kan lämna bort sin älskade surdeg om man ska resa bort.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 6 november 2011

Julgran

Jag har inte haft en julgran på flera år så i år tänkte jag att jag skulle slå till. Expediten i blomsteraffären upprepade ett antal gånger att denna lilla gran kommer att hålla sig grön även om jag glömmer att vattna den. Jag måste tydligen se ut som en person som glömmer att ge mina växter den kärlek de behöver. Nu måste jag bara hitta något pynt som jag kan dekorera den med.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wrapp

Det finns en App till iPhone och Android som heter Wrapp. Med den skickar man olika presentkort till sina kompisar som man är vän med på Facebook. Jag fick ett presentkort av min mamma på Granit så idag var jag på stan och shoppade. Det blev lite stjärnanis och kanelstänger. Jag har redan nu börjat fuskpynta lite hemma inför jul.



- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 3 november 2011

1 november kom tillslut

Som vi väntade på att det skulle bli 1 november! Men tillslut så kom dagen då vi skulle genomföra stugköpet. Nu har jag fått bildbevis på att även nycklarna är hämtade.


- Posted using BlogPress from my iPhone