måndag 29 mars 2010

Tiffanys ringar

Mina tiffanys ringar blev som nya. Men shhh, säg inget till Christopher för då kanske han inte köper någon ring till mig. Han brukar ju alltid säga att jag redan har en.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 28 mars 2010

Lådor

Mitt liv är i en enda röra. Jag brukar alltid säga att jag lever ur en resväska eftersom jag reser så mycket i jobbet. Nu är det snäppet värre. Allting ligger i kartonger. Jag hatar kartonger! Jag trodde aldrig att jag hade så här mycket saker och då har jag ändå gjort många utrensningar. I dag har jag spenderat hela dagen av att rengöra köket och badrummet. Jag är lite ledsen för min tiffanys ring förstördes när jag skrubbade med starkt medel i badrummet. Jag har ju alltid på mig mina ringar så jag hade faktiskt inte en tanke på att den kunde förstöras. Den har blivit nästan grå/svart. Jag undrar om det går att rengöra den i ett silverbad eller om jag måste ta den till en guldsmed och silvra om den.
Hur som hellst när jag stod och skrubbade så tänkte jag lite bittert för mig själv att ens hem är aldrig i närheten av att vara så rent som det är när man lämnar sin bostad. Jag som annars är mycket pedant städar faktiskt inte dörrkanterna om jag inte måste.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Göteborg

Hemma hos Ellen och Alex

Är på väg hem från en jätte trevlig kväll hemma hos Ellen och Alex. Vi drack lite drinkar...


Och åt lite dessert.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Göteborg

lördag 27 mars 2010

Holmens

I morse hängde jag och mamma på låset in till Holmens. Detta är en del av dagens fångst.



Stora Silverfatet blev riktigt blankt efter lite putsning.


Detta var det minsta silverfatet som jag har sett. Så himla gulligt. Vi undrar lite vad det har använts till från början.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 26 mars 2010

Ledig

I dag har jag chockerat både mig själv och Christopher. Jag har köpt ett par Converse skor. Det första Christopher frågade var om det står NoaNoa på skorna när jag berättade om mitt inköp.


Nu är det fredagsmys med föräldrarna.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Göteborg

torsdag 25 mars 2010

Påskägg

Jag tänkte tipsa er om en ny blogg. Min barndomskompis Ellen har börjat blogga. Hon bloggade redan för ett år sedans men tog ett långt uppehåll och jag trodde aldrig att hon skulle komma tillbaka. Men det är hon till min stora lycka. Ni hittar henne på Frikadellen.blogg.se
Sen kan jag även berätta att det är livsfarligt att ha Anthon Bergs ägg framme. De tar slut så snabbt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Våffeldagen

Så här på våffeldagen så bjöd Christopher på våfflor.


Christophers konstverk


J står för ...


Mums! Jag kan intyga att de var ljuvliga.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 24 mars 2010

Utflykt

Nu är jag och Christopher på väg till Vingåker outlet.
Jag sitter koncentrerat och läser i Vakre hem & interiör.


Och Christopher har tråkigt för att jag är upptagen :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Vingåker

tisdag 23 mars 2010

Tvärflöjt

Här är min nya skönhet. Jag har inte spelat något instrument på över tio år vilket jag kan sörja ibland. När jag dessutom bor tillsammans med en musiker så får jag ju ännu mer inspiration till att spela och sjunga.
En morgon när klockan var mer natt än morgon så stod jag i duschen och försökte hålla mig vaken, då kom ja plötsligt fram till att jag önskade mig en tvärflöjt. När jag senare skickade ett SMS om detta till min sambo så trodde han att jag hade blivit galen. Detta var dock en tanke som vägrade släppa. Helt plötsligt såg jag tvärflöjtar överallt. Då gick jag helt enkelt in i samma musik affär som jag tio år tidigare skaffade min första tvärflöt (som jag på den tiden hyrde) och köpte en utan att tveka allt för mycket. Och jag är mycket nöjd över det beslutet. Min sambo säger att om jag nu tröttnar på att spela så kan jag ju i alla fall använda den i min inredning eftersom den är så vacker i sig. Han känner mig allt för väl.





- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 22 mars 2010

Holmens

Jag och mina två barndomsvänner gick till Holmens och skulle shoppa loss. Det höll på att bli en kväll som slutade med farbror blå. Både jag och Ellen fann denna lampan för 125:-, men Ellen hann före till kassan. Men jag kan ärligt säga att jag unnar henne den eftersom hon börjar bli lika inredningstokig som jag, vilket jag uppmuntrar glatt. Men lite avis är jag fortfarande allt.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Hotell

I går kväll när jag kom till hotellet i Falun efter en mycket lång dag, så låg ser en morgonrock och några magasin på rummet och väntade på mig. Det var en sån himla trevlig överraskning. Vilken lyx.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Falun

söndag 21 mars 2010

Mina tankar inför flytten





Just nu har jag lite rast och sitter och försöker samla mina tankar. Flytten är om 10 dagar. Jag sökte ledigt för ungefär 3 månader sedans men vet ännu inte om jag har fått ledigt från mitt jobb vilket är lite stressande. Jag vill ha några dagar på mig innan själva flyttdatumet så att jag kan passa på att packa det sista och flyttstäda. Sen så måste jag bestämma mig för tapeter, gardiner, färger i badrum, vilka färger jag ska ha i mitt kök på porslin osv. Jag är lite inne på att köpa porslin från Grönbergs interiör. Jag vet inte vad porslinet heter men jag tror att det kan vara Rice. Jag tänkte i allafall köpa assietter i olika färger. De är ju så söta med små hallon på och olika blommor på vissa, med matchande koppar. Jag vill att flytten ska gå så fort som möjligt för jag klarar inte att ha en massa kartonger ståendes överallt. Då blir det ett evighetsprojekt. Jag har fyndat massor med roliga saker till köket som jag ska visa i kommande inlägg. Jag har inte alls hunnit vara aktiv de senaste dagarna med bloggandet och kommentarer men det ska bli bättring med det. Jag tycker i alla fall att det är jättekul att ni är inne och tittar en sväng.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Hallsberg

fredag 19 mars 2010

Silverfat

Om det är något min mamma samlar på så är det silverfat. När jag senast var på holmens så fick jag tag på 4st i olika storlekar. Jag hittade även en fin vas i silver. Detta lämnade jag hemma hos min mamma medans jag gick och fikade med min barndomsvän. När jag senare kom tillbaka hem till mamma så skulle jag visa henne mina fynd. Då var vasen plötsligt borta. Jag trodde att jag kanske hade glömmt att plocka ner den i påsen och blev helt förtvivlad. Då plockar mamma ut den ur hennes kökslucka. Hon hade alltså redan gått igenom mina fynd! Det hela slutade med att mamma fick både vasen och silverfaten. Så kan det gå.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Göteborg

torsdag 18 mars 2010

St Patriks Day

I går den 17e mars så var det St Patriks Day och även min lilla systers 20års dag. Vi firade henne i hennes lägenhet och jag passade självklart på att ta några bilder.

Fredrika gillar den röda serien av GreenGate

Mamma står i det pyttelilla Köket och hjälper till


Det bjöds på Prinsesstårta



Och anna smått och gott



Även Kladdkaka








onsdag 17 mars 2010

Ahlströms konditori

Nu kan jag nog säga att detta kommer att bli årets sista semla. Efter alla semlor som jag ätit denna säsongen så måste jag nog erkänna att Ahlstöms semlor är bäst i test. Jag sitter på Ahlstöms just nu i min ensamhet och njuter efter varje tugga.





I dag är det en stor dag för mig. Jag ska nämligen gå och skriva kontrakt på en ny lägenhet i Göteborg i eftermiddag. Jag trodde aldrig att denna dagen skulle komma men nu är den äntligen här. Jag har fått en lägenhet mitt i centrala Göteborg. Huset är byggt 1904 (om jag minns rätt) så det är högt i taket och den känns bara så kul att jag verkligen fick kontraktet. Sen är det också behändigt att mina föräldrar bor ett stenkast därifrån.
- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 14 mars 2010

Söndag

I går när vi var hemma hos Pelle och hans familj så fanns denna hjärtformade potatisen i potatispåsen. Ganska orginell.




I dag har vi varit på tekniska museet och tittat på modelljärnväg. Jag var helt fascinerad av vilka små roliga detaljer det fanns på de olika modulerna. Jag ska se om jag hittar några roliga bilder från eventet som jag kan visa upp i ett senare inlägg.

Jag har tänkt på det med kommentarer på bloggar. När man har fått en kommentar, hur ska man då svara? På sitt eget inlägg där kommentaren är, eller på den personens egna blogg som har kommenterat? Kanske man ska kopiera texten i så fall så att den som har kommenterat kommer i håg vad den har skrivit. För jag tror inte att om man väl har kommenterat ett inlägg på någons blogg så går man inte tillbaka till det inlägget för att kolla om man har fått något svar. Någon som har något bra tips?

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 13 mars 2010

Muffins kalas

I dag har vi varit på muffins-kalas hos Jenny, Pelle, Ludvig och Noel. Pelle och jag har pratat om att bli hembjudna på muffins hos honom i över ett halvår, så det är jättekul att det äntligen blev av. Och vilka muffins han bjöd på... Jag var riktigt överraskad att han kunde baka så vackra muffins. Han överträffade verkligen mina förväntningar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Blocketfynd

Nu är den skinande blank igen. Nästan i alla fall. Men lyckan var kort. När jag skulle hänga upp den i taket för att pröva den så lyser bara två av fem lampor. Jag är övertygad att de alla lyste när jag köpte den så något har hänt antingen på bussresan eller när jag torkade av den. Detta är lite av en katastrof. Tur att jag har en far som kan det där med el. Han ska få titta på den när jag har fraktat ner den till Göteborg.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Blocket fynd

Nu sitter jag på bussen med min nya kristallkrona och är lycklig.


Den är fruktansvärt dammig, så jag kommer att få torka i flera timmar känner jag på mig. Men det är det värt. Jag köpte kronan från en man på Blocket och enligt honom så var det många som hade ringt och velat ha den. Men jag fick den för 800:-
Jag tyckte att prismorna var så fina, nästan som små blommor. Jag ska visa en bild när den är tvättad och klar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 12 mars 2010

Fredagsmys

I morse när jag vaknade så bestämde jag mig för att jag skulle överraska min sambo med lite vin och ostbricka i kväll. Vi har inte unnat oss en lugnt fredagsmys-kväll på jättelänge.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Stockholm

Statusuppdatering på Pippi

Nu har jag fått höra det senaste skvallret om min fågel. Den har börjat med ett nytt beteende. Så fort dörren in till toaletten är öppen så ser Pippi sin chans att flyga in och bita sönder mammas Noanoa-kataloger som hon förvarar där. Mamma är inte helt nöjd med detta beteende. I denna bild har mamma lagt en vanlig dagstidning överst i hopp om att rädda Noanoa-katalogerna.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Göteborg

torsdag 11 mars 2010

Under renovering

Som ni kanske minns så hittade jag och mamma 3 st stolar när vi var i Alingsås för några veckor sedans.





Nu har mamma påbörjat renoveringen på dem. På två av stolarna var det fastspikat gammalt slitet tyg vilket inte var jättesnyggt. Det ska bli kul att se dem färdiga. Dessa stolar ska hamna hos mina föräldrar, så ska jag få deras nuvarande köksstolar.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Göteborg

onsdag 10 mars 2010

Hemma igen

Borta bra men hemma bäst, som man brukar säga. Men det var ett trevligt avbrott från vardagen. Jättekul att få träffa Roger Pontare. Han frågade om jag ville sjunga lite stämmor med honom. Jag sa vänligt men bestämt nej tack. Men det kommer jag leva länge på :)


Här är en bild på min White russian, med bandet i bakgrunden.


Jag köpte ett rött läppstift och rött nagellack från Chanel som jag stolt visar upp. Chanel är en favorit som håller bra och känns lyxigt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Silja line Galaxy

tisdag 9 mars 2010

Utflykt

Just nu sitter jag i Siljaterminalen och har precis skakat hand med Rogge Pontare. Min sambo ska nämligen spela med honom i kväll på Silja Galaxy. Appropå denna bild så kom jag precis på att jag har glömt att vattna mina växter där hemma. Men de kanske överlever en natt till utan vatten.






- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 7 mars 2010

Bilder från ett vackert Östersund

I dag var jag ute på en promenad i Östersund. Jag gick ner mot vattnet och fann ett islok och isskulpturer.


Och en snöborg


Så vackert


Inte varje dag man ser en bil på isen


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Östersund