torsdag 31 december 2009

En dag på jobbet

Dessa bilderna tog jag på jobbet en morgon. Det var helt sagolikt. Bilderna blev inte i närheten så fina som det var i verkligheten. Utan att avslöja förmycket så måste jag ha den vackrast utsikten som finns från kontoret.






-- Posted from my iPhone

Julklappar/ Födelsedagsklappar

Till sist så fick jag lite pengar av farmor, farfar och morfar eftersom jag inte kunde komma på vad jag önskade mig för min födelsedag. För pengarna köpte jag ett hjärta i silver. Jag brukar inte köpa smycken till mig själv. Bara om det är vid något särskilt tillfälle som jag vill minnas, eller som symboliserar något. Lite som tatueringar är för vissa.



-- Posted from my iPhone

onsdag 30 december 2009

Julklappar/ Födelsedagspaket

Vykortshållaren hittade vi i Köpenhamn. Den hade jag nästan glömt bort att jag skulle få i julklapp :)


GreenGate väckarklocka. Vaknar jag inte när den ringer så kommer nog inget att kunna väcka mig. ( Det är 3:e väckarklockan som jag använder, när man jobbar så oregelbundna tider som jag gör så kan man aldrig vara säker nog)
Ett nytt silverfat är jag numera ägare till också.


Ett strykjärn har jag önskat mig länge att ha som bokställ. Nu hittade jag en mindre variant som jag köpte till mig själv på Holmens i Göteborg.


-- Posted from my iPhone

Julklappar/ födelsedagsklappar

Köksredaskapen hittade mamma i Köpenhamn. Tekannan hade jag sen innan, så det var jättekul att få lite fler saker i samma serie.


En sockerskål med tång och servetthållare fick jag av mamma. Tesilen fick jag av tant Caty på mitt födelsedagskalas.


-- Posted from my iPhone

tisdag 29 december 2009

Julklappar/ Födelsedags klappar

Jag bara älskar Green Gate. Espresso kopparna fick jag av min snälla syster. Mjölkannan, sockerskålen och tallrikarna fick jag av min mor.


De gröna tallrikarna är också GreenGate men i plast. De är för picnicar som jag köpte i sommras. På tårtfatet ligger det en rulltårta, punschrulle samt en hallongrotta gjorda av garn. Jag tyckte de var så fina så jag har fått låna dem av min mamma. Bara låna.


-- Posted from my iPhone

måndag 28 december 2009

25 år

Nu var man ett kvarts sekel som min farmor så fint sa på min födelsedags middag. I morgon ska jag börja jobba igen. Skönt! Då kan man börja slappna av lite igen efter allt stök och festligheter. Nej just det...Jag glömde ju att det snart är nyår.



-- Posted from my iPhone

fredag 25 december 2009

Hemma hos mamma

Köket är nog det rummet man spenderar mest tid i hemma hos mina föräldrar så därför tänkte jag visa lite bilder därifrån.
Här sitter min pippi på olivblads lampan och tror att han är herre i huset


Kökssoffan





Den lilla stolen i fönstret matchar den stora stolen på marken





Dessa tomtarna tyckte jag var lite obehagliga när jag var liten. De ser så elaka ut men de har vuxit för mig genom åren.


Gammel mormors gris


Och en mistel


-- Posted from my iPhone

God Jul

Juldagen är snart förbi. Vad tiden går fort. I dag har vi åkt runt till alla tänkbara matbutiker som var öppna för att inhandla mat till min födelsedagsmiddag. Jag fyller inte fören 27 dec men för att så många som möjligt skulle kunna komma så valde vi att fira i morgon i stället. Nu ska vi börja göra iordning de rätter som går att göra dagen innan samt duka bordet.I morgon har vi tillräckligt att fixa med. Dessutom tror jag att Noanoa rean börjar i morgon bitti så jag ska stå först i kö när portarna slås upp.
Här är min mammas julgran


En balettflicka. Jag vet inte om det är mig eller min syster den ska föreställa.


Ingen jul utan piff och puff


En guldig tomte


Ännu en tomte vid allt julgodis





-- Posted from my iPhone

tisdag 22 december 2009

3 överraskningar på en dag

När jag var på jobbet så fick jag denna bild av min sambo. Lantliv och Gods & Gårdar hade kommit med Posten i dag och helt plötsligt blev jag jätteivrig att få komma hem.


Därefter så fick jag en lite förtidig julklapp av min sambo. En kameraväska till min systemkamera som jag har önskat mig sen i somras. Den har massa smarta fack till objektiven och alla tillbehör dessutom får jag till och med plats med min laptop.


Sen var det dags för lite efterrätt. Jag vet inte om jag ska kalla det säsongens första eller årets sista semla. I vilket fall var den himmelskt god.


-- Posted from my iPhone

fredag 18 december 2009

Åter igen från mitt fönster

"Vi åker tåg" är en charmig barnbok från 1948. Det roliga är att boken går in i detalj hur signalsystemet fungerar för tåg och det mesta som står i boken är fortfarande samma som i dag. Vi köpte boken på Street för två år sedan. Street var en marknad vid Hornstull som lades ner tyvärr.






-- Posted from my iPhone

torsdag 17 december 2009

Snö på mitt fönster

Tänk att vintern äntligen kom. Mysigast är det att ligga i sängen, insnurrad i täcke och filtar och titta ut genom fönstret. Snöflingorna virvlar i vinden från hustaken. På något konstigt sätt så tänker jag alltid på tiden då jag bodde i Florida när jag ser snö och speciellt när jag själv var snöflinga i "The nutcracker" på Kravis center i Palmbeach,Fl. Det var den roligaste och jobbigaste dans jag någonsin dansat. Musiken är helt underbar. Det är Tchaikovsky, Walts of the snowflakes. Musiken spelades av en live orkester och bara det var en upplevelse att få dansa till. Runt 6 minuter var hela dansen från början till slut vilket är välldigt länge i och med att koreografin är ganska hysterisk med mycket hopp och spring nästan hela tiden. Det fanns inte mycket tid att hämta andan. Dessutom så ringlade det en massa konfetti som skulle föreställa snö som hamnade överallt. Då menar jag verkligen överallt. I ögonen, nästan, halsen, håret osv. Flera månader senare kunde jag fortfarande hitta konfetti som gömde sig i trikåer och liknande. Men det gav en sagoliknande effekt på scen. Jag vet att jag arbetade så hårt för att få vara snöflinga det första året så jag är så stolt att jag faktiskt klarade det.


Jag vet inte om man får använda bilder hur som hellst så i stället för att lägga upp bilder som jag hittade från nätet så länkar jag till ett tidningsutklipp från Palm Beach Post: http://www.pbpulse.com/arts-and-culture/2009/07/11/with-ballet-florida-failure-founder-marie-hale-must-start-over/ Det tråkiga är att Ballet Florida som jag dansade för inte finns längre. Jag har inte haft kontakt med dem på ett tag så jag vet inte exakt varför eller vad som hände men denna tidningsartikel gör det ju lite klarare.

-- Posted from my iPhone

tisdag 15 december 2009

Från mitt köksfönster

Jag fick såna lyckokänslor när jag tittade ut från fönstret och såg att det låg snö på marken i morse. Äntligen!



-- Posted from my iPhone

måndag 14 december 2009

Mitt gamla piano

Snart är det jul och dags för lite semester. Det ska bli så himla skönt att vara ledig över jul och min födelsedag i år och kunna fira den i Göteborg.
Min mamma ringde i dag och berättade att hon hade varit och tittat på en ny lägenhet vilket är jättekul. De behöver ju inte så mycket yta när nästan alla barn har flyttat hemifrån. Hon berättade även att vi måste göra oss av med mitt gamla piano som är i bakgrunden av bilden, för det får inte plats om mina föräldrar flyttar. Om jag och min sambo hade haft en större lägenhet så hade jag kört upp det till Stockholm med en gång. Jag har ju en pytteliten lägenhet i Göteborg också, men om jag skulle ställa pianot där så får jag i stort sett bara plats med ett piano och en säng. Det skulle kännas lite överdrivet så jag kanske får inse att pianot får ett bättre liv i pianohimlen.


-- Posted from my iPhone

söndag 13 december 2009

Symaskin

Jag har önskat mig en symaskin. I dag så fyndade min mamma dessa två symaskinerna som båda fungerade helt prima. Hur kan man bara göra sig av med dem? Jag skulle få välja vilken jag ville ha så ska min lillasyster få ena. Men det är ju ett helt omöjligt val... Den svarta är ju helt klart snyggast men den vita har fler funktioner och är nog lättare att manövrera. Vilken ska jag välja?






-- Posted from my iPhone

Tredje advent

Tänk att tiden har gått så fort. I dag är det Lucia och jag har firat på ett annorlunda sätt i år. Jag var på Dagskryssning med jobbet och åt julbord. Vi hade en jättetrevlig och underbart rolig dag. Det konstiga var att jag kände mig alldeles tom när jag kom hem igen. Kanske är det att man har haft detta att se fram emot så länge nu så när det är över så blir man lite deppig för att det dröjer ett helt år tills nästa julbord.



-- Posted from my iPhone

fredag 11 december 2009

Varför blir alltid fel person etta?

I kväll har det varit idol för hela slanten. Jag tycker som vanligt att fel person vann. Fast samtidigt var vinnarlåten så fruktansvärt dålig så det kanske var tur för Kalles framtida karriär att slippa släppa en så dålig singel för sin debut.



I morgon ska jag unna mig lite sovmorgon. Ska sätta alla telefoner på ljudlöst och sova tills jag vaknar. Det ska bli så himla skönt. Jag vill ha en riktig mysdag och spendera dagen liggandes i sängen och läsa tidningar som jag inte har hunnit bläddra ännu i.


-- Posted from my iPhone

onsdag 9 december 2009

Hyacinter

Dessa fina hyacinterna fick jag av min farmor som är på besök i Stockholm över dagen. Vi har varit och shoppat på julmarknad i gamlastan bland annat.



-- Posted from my iPhone

Julkort

Nu har jag och min sambo gjort lite fler julkort. Dessa gjorde jag:



















Dessa gjorde Christopher:





-- Posted from my iPhone

måndag 7 december 2009

Barista

Det är verkligen lyxigt att beställa en cappucino som är gjord med hjärtat. Men hur får de till det? Jag har stått hemma och försökt öva lite i smyg men det blir inte alls lika bra. Vissa gör fina små löv också


-- Posted from my iPhone

söndag 6 december 2009

2:a advent

Tänk att det redan är 2:a advent. Måste snart sätta igång och inhandla lite julklappar. Saffransskorporna är i alla fall klara.


-- Posted from my iPhone

fredag 4 december 2009

Fredagsmys

Min sambo har varit en duktig kille och lagat vår lampa som har varit trasig sen innan jag kom in i bilden. Han fyndade den på en loppis för några år sedan. I dag är det fredag och då ska man mysa men vi båda jobbar i kväll så vi hade lite mys med tända ljus i går kväll i stället.






-- Posted from my iPhone